PROSJEKT: Pilestredet 77-79

Pilestredet 77-79 er resultatet av godt planleggingsarbeid og samspill mellom arkitekt, byggherre og totalentreprenør. Faktisk ble sluttresultatet så imponerende at bygget sikret seg en nominasjon til Årets bygg 2020. Og selv om bygget ikke gikk helt til topps er det liten tvil om at Reiulf Ramstad Arkitekter, Aspelin Ramm og BundeBygg har oppført et imponerende boligprosjekt på Fagerborg i Oslo.

Pilestredet 77-79. Foto: bygg.no / Sindre Sverdrup Strand
Takterrasser i MøreRoyal med lektevegger / spilevegger. Foto: bygg.no / Sindre Sverdrup Strand

Om prosjektet – Pilestredet 77-79

Pilestredet 77-79 består av 59 leiligheter fordelt på 3 frittstående bygg, to mindre bygg og et noe større hovedbygg. I tillegg inneholder Pilestredet 77 et næringslokale på bakkeplan, som huser en urban nabolagscafé. Dette er også det største bygget, 5 etasjer høyt og med 6-8 enheter av varierende størrelse pr. etasje. I Pilestredet 79a og 79b er det 4-6 leiligheter pr. etasje. Ved å tilby et bredt utvalg av leiligheter, både med tanke på størrelse og uttrykk, gis det rom for et sammensatt og rikt bofellesskap.

Arkitektur på lag med historien

Sentralt i prosjektet stod oppgaven om å endre en liten del av et større område samtidig som man utviste respekt for stedets historie. Her på Fagerborg i Oslo finner man nemlig bebyggelse fra tre forskjellige århundrer, som skal forenes med moderne bokvaliteter. Dette har krevd nøye gjennomtenkt arkitektur og god og kløktig stedstilpasning fra Reiulf Ramstad Arkitekter, som har hatt ansvaret for utformingen av prosjektet.

Fasaden på Pilestredet 77-79. Foto: bygg.no / Sindre Sverdrup Strand

Mye mur og betong – og litt tre

Pilestredet 77-79 har spesiell geometri, og flere steder er det synlig betong, som i trappeoppganger og fellesarealer, noe som sikrer et tidløst og moderne uttrykk. Det meste av prosjektet er bygget med plasstøpt betong, og totalt gikk det med ca. 400 kubikkmeter betong til råbygget. Uteområdene med terrasser er imidlertid bygd i tre, med royalimpregnerte terrasser og spilevegger / lektevegger fra MøreRoyal.

Bak prosjektet står solide aktører; Aspelin Ramm som byggherre og Bundebygg som totalentreprenør.

Pilestredet 77–79 mottok Murverksprisen i 2020, og var 1 av 5 nominerte til prisen Årets bygg 2020, hvor Oslos nye og flotte hovedbibliotek, Deichman Bjørvika, til slutt ble utropt som vinner.

Les mer om Pilestredet 77-79 på bygg.no her.

Talgø MøreTre AS har levert terrasse og spilevegger / lektevegger til Frysjalia borettslag.

Les mer om terrasse i MøreRoyal her.
Les mer om lekter i MøreRoyal her.

INFORMASJON – Pilestredet 77-79

Kategori: Leilighetsbygg
Adresse: Pilestredet 77-79, Fagerborg, Oslo
Byggherre: Asplin Ramm Eiendom
Entreprenør: Bundebygg
Arkitekt: Reiulf Ramstad Arkitekter
MøreRoyal: Terrasse / Lekter
Profil/ Dimensjon:         
Farge: RO.0 natur
Ferdigstilt 2020

Les mer om andre leilighetsbygg i MøreRoyal her

Besøk hjemmesidene til Aspelin Ramm og les mer om prosjektet Pilestredet 77-79.

Kilde: bygg.no / aspelinramm.no
Foto: bygg.no / Sindre Sverdrup Strand