PROSJEKT: Midgardsormen

Har du noen gang hørt om Midgardsormen? Midgardsormen er kjent fra den norrøne mytologien, og er beskrevet som et fryktinngytende sjøuhyre som omkranser menneskenes verden. Så skummel er kanskje ikke Midgardsormen i Njåskogen, hvor Midgardsormen ganske enkelt er navnet på gangbroa som bringer deg trygg og tørrskodd over Frølandsvatnet. Men også Midgardsormen på Bryne er et fascinerende skue der den bukter seg frem i landskapet.

Midgardsormen
Midgardsormen
Midgardsormen

Om prosjektet

Da Midgardsormen stod ferdig i 2016, var det som følge av langsiktig arbeid og stor dugnadsinnsats i mange ledd, der organisasjoner, Klepp og Time kommuner, næringslivet og privatpersoner gikk sammen om et prosjekt som skulle få flere til å ta området i bruk. Broen på 230 meter er med sin unike utforming blitt et sted folk valfarter til fra både fjern og nær.

Arkitektene bak prosjektet er Thorir Helgason og Torunn Tunset i Asplan Viak, som fikk i oppdrag å lage en bro med sterk identitet, tilpasset både turgåere og syklister. Det ble lagt vekt på at broen skulle gli inn i naturen på en naturlig måte, noe de utvilsomt har lyktes med ved å ta i bruk en dynamisk og buktende form, der broa slynger seg frem i landskapet, like over vannoverflaten.

Navnet Midgardsormen og referansen til nordisk mytologi er langt fra tilfeldig. Midgardsormen passerer nemlig «Lalandsholmen» på sin ferd, og ifølge mytene ble selveste Olav Tryggvason født på denne holmen.
Gangbroen over Frøylandsvatnet knytter sammen populære turområder i Klepp og Time kommune, og gir muligheter for flere ulike rundturer. Slik blir Frøylandsvatnet som turområde mer tilgjengelig for alle.

Talgø har levert 33.000 løpemeter med MøreRoyal i RO.0 natur til prosjektet Midgardsormen.

Les mer om Midgardsormen hos Asplan Viak

INFORMASJON – Midgardsormen

Kategori: Spesialprosjekt
Adresse: Bryne
Byggherre: Time Kommune
Arkitekt: Asplan Viak
MøreRoyal®: Lekter
Profil/Dimensjon: 48×48
Farge: RO.0 natur
Byggeperiode 2008 – 2016

Andre spesialprosjekt i MøreRoyal®

Kilde: Asplan Viak
Foto: Frode Kvist