Om MøreRoyal®

MøreRoyal® er førsteklasses, ferdig behandlet trelast klar til bruk uten noen form for behandling. Den trenger aldri maling eller beis, og innehar unike egenskaper som er ideelt for deg som ikke ønsker å bruke tida di på vedlikehold. MøreRoyal® er hyppig brukt både på næringsbygg, driftsbygninger, støyskjermer og ikke minst som kledning, tak og terrasse til private boliger.


MøreRoyal® - Royalimpregnert trelast

I prosessen der MøreRoyal® fremstilles gjennomgår trelasten 2 behandlinger. Den trykkimpregneres først med et kopperbasert impregneringsmiddel. Deretter kokes den fra 6 til 8 timer i olje under vakuum - en hel liter olje pr m blir da kokt inn i treet. Resultatet er en tørket trelast som er innoljet på alle sider. Oljeforseglingen reduserer fuktopptak, svelling, krymping og sprekking. Før kokeprosessen kan oljen tilsettes fargepigmenter. Fargen kokes dermed inn i treverket, og resultatet blir et materiale som er bestandig mot UV-stråling og en kledningsoverflate som ikke vil trenge fargevedlikehold før etter 6-10 år. Dette gir lave vedlikeholdskostnader.
Terrassebord er utsatt for langt større slitasje enn kledning, og for å friske opp fargen anbefales etteroljing etter 2 år. Dette blir en subjektiv vurdering, og slik etterbehandling er kun for terrassens kosmetiske uttrykk.
For å bevare kvaliteten på terrassebordene anbefaler vi påføring av MøreRoyal® Terrasseolje Eksklusiv hvert 6.-7.år.

MøreRoyal® leveres i fem forskjellige farger: oker (RY.20), brun (RB.10), grå (RG.25), natur (RO.0 - kun gyllenbrun oljefarge) og setersvart (RS.25). Fargene er transparente, noe som fører til at trestrukturen blir synlig og gir materialene en levende overflate. Det blir også en svak variasjon i overflatespillet ved at kjerneved, yteved og kvist har forskjellig olje- og pigmentopptak.

Se våre farger her

MøreRoyal® skal brukes der det settes krav til miljø, holdbarhet og vedlikehold.
Les mer om vår 50-års råtefrigaranti.

MøreRoyal® trelast er et levende materiale:
Tre er et levende materiale som påvirkes av omgivelsene. Sol, varme, vind, nedbør og fukt som utsettes trevirke vil gjøre at det endrer seg over tid. Les mer om tre som materiale her

 

Se vår video om MøreRoyal®:

 

Egenskaper:


Førstesortert trevirke – kun det beste er godt nok

For å bli et MøreRoyal®-produkt må materialet gjennom egne sorteringskrav for å sikre god kvalitet.

 

Behandlet på alle sider

I MøreRoyal®-prosessen blir materialene behandlet på alle sider - under, over, sider og ender. Slik ivaretar vi treets egenskaper uansett ytre påvirkning. En hel liter olje pr m2 trevirke er kokt inn i materialene.

 

Formstabilt

Et MøreRoyal® materiale har egenskaper som gir mindre vridning, krymping, svelling og sprekking. Produktet er kokt i olje, over 80°C. Oljen danner en hinne som beskytter materialene mot temperatur og fuktighetsendringer, og gjør treet mer stabilt.

 

Råtefritt

MøreRoyal®-behandlingen kapsler inn impregneringen i treet og sørger for en ekstrem råtebeskyttelse. Dette gjør at argumentet om råtefrihet står så sterkt for et MøreRoyal®-produkt.


Mindre flising

Materialer som blir MøreRoyal®behandlet er beskyttet mot endringer påvirket av temperatur og fuktighet. Dette gjør at materialene fliser mindre.

 

Kun kosmetisk vedlikehold

MøreRoyal®-prosessen tilfører olje inn i treet, slik at behandlingen varer lenge. Vær, vind og sollys vil alltid påvirke alt levende materiale. MøreRoyal trenger ALDRI maling eller beis. Treverket kan fint stå i 10-15 år uten noen form for etterbehandling. I disse årene blir det en individuell, kosmetisk vurdering om man ønsker å etterbehandle med MøreRoyal® Treolje – avhengig  av bruk og ytre påvirkning. Ved all evt. etterbehandling anbefaler vi produktene MøreRoyal® Treolje og MøreRoyal® Eksklusiv Terrasseolje.

 

35 års erfaring

MøreRoyal® har vært produsert av Talgø MøreTre i 35 år, og er et mer aktuelt produkt enn noen sinne:

- Tid er en knapphetsfaktor i vår samfunnsutvikling. Bruk mindre tid på vedlikehold uten risiko for råte.

Les hva klimaforsker Hans Olav Hygen fra Meteorologisk Institutt og Anders-Johan Akmås, Byggforsk sier om klimaendringer og materialvalg:

- Det varme og våte vestlandsklimaet brer seg, noe som gir større sjanse for råteskader på hus. Det må brukes andre og mer råtebestandige materialer enn det som er vanlig i dag.

 

Vår anbefaling er selvsagt MøreRoyal®