Talgø ble vinner av Svanens merkebrukerpris 2013

Talgø var som en av 4 kvartalsvinnere nominert til den gjeve prisen ”Svanens merkebrukerpris 2013, forbrukermarked” for sine Svanemerkede MDF veggplater. På dagens Svanekonferanse i Oslo ble det klart at det var Talgø som gikk helt til topps.

Dette i konkurranse med store aktører som Coop, Neutral, og ikke minst RBI Interiør/Smartpanel, som er en konkurrent på veggplater.
Svanens merkebrukerpris deles ut til et selskap som har gjort et særlig godt arbeid med å synliggjøre Svanemerket i sin markedsføring og kommunikasjon, bedrifter som virkelig tar miljøansvar og bruker merket for at det skal være enkelt for forbrukerne å ta gode valg i hverdagen.
Logoen er kjent av 98 prosent av befolkningen, og prisen ”årets merkebruker” er innstiftet av Miljømerking  for å stimulere til økt merkebruk. Vinnerne i hvert kvartal gikk videre til den store finalen på dagens Svanekonferanse, 5. juni 2014. Her kåret en ekstern jury den endelige vinneren av Merkebrukerprisen 2014.

 

Salgssjef Brynjar Ansnes Moe representerte Talgø og tok imot prisen fra Miljømerkings direktør, Anita Winsnes.

- Dette var virkelig stor stas. Vi har jobba lenge for å få tildelt dette tunge og viktige merket som har betydning for forbrukernes valg. Dernest har vi jobba systematisk med markedsføring, merking og informasjon både internt og eksternt. Aller mest er jo prisen en skikkelig anerkjennelse av denne jobben, samt et bevis på at vi gjorde et riktig valg ved å satse på Svanemerking. Ikke minst var det viktig at vi valgte å Svanemerke  HELE kolleksjonen vår av veggplater, uten konsekvenser for pris for forbrukeren – ikke bare lage ett enkelt ”spesialprodukt”. Dette valget blir det snakket om her på konferansen, og det hadde nok også betydning for at vi tok hjem prisen.  Svanen er jo like mye et kvalitetsstempel og et trygghetsstempel som et miljøstempel, og for framtida ser vi at miljømerking  MÅ på plass når det gjelder prosjektmarkedet og offentlige anbud. Ellers er du ikke med som leverandør – du vil ikke en gang bli vurdert. Ekstra gledelig med tanke på denne utviklinga er det at vi er så godt i gang, og det med en slik kvalitet at Miljømerking velger å tildele oss denne prisen, avslutter Brynjar A. Moe.

Fra begrunnelsen ved nominasjonen:

"Talgø fikk Svanemerket på hele sin kolleksjon av vanlige MDF-plater i 2013. De opplever selv at flere og flere kunder etterspør merverdien som ligger i Svanemerket; nemlig at kundene velger kvalitet og miljø når de velger Talgøs produkter. Derfor er det også viktig for dem å bruke Svanen så mye som mulig i markedsføringen av platene. Svanen er godt synlig både på hjemmesider og på Facebook-sidene til Talgø. De har også hatt annonser både på TV og i trykte medier der det er fokusert på Svanen.Talgø har også jobbet mye med markedsføring og opplæring for å bygge stolthet og kunnskap om Svanemerket internt. De har lagt ut mye om Svanen på eget intranett, og alle selgere har fått informasjonsmateriell som de tar med seg ut i butikkene. Gratulerer til Talgø!"

 
Foto: Salgssjef Brynjar Ansnes Moe og Miljømerkings direktør, Anita Winsnes.


Om prisen:

Prisen er laget av tre som er tatt ut av norsk bærekraftig skog. Treet må velges ut et år i forveien, og skal både hogges, tørkes og freses før den heldige vinnere kan stå med prisen i hendene. Hver pris er unik og har ulik karakter ettersom strukturen i hvert tre-emne er forskjellig. Dette understreker at også mottakerne er ulike, og at den individuelle innsatsen som legges ned hos bedriftene er mangslungen.

Om Andreas Engesvik:
Andreas Engesvik er en internasjonalt anerkjent norsk designer, og var en av de som grunnla designgruppen Norway Says. Han driver i dag sitt eget designfirma. Han har nylig vunnet den internasjonale Red Dot Award, og er utnevnt som gjesteprofessor ved Sveriges største kunsthøgskole, Konstfack i Stockholm.